Reportagen om Københavns Bombardement
udgivet i London den 28. september

Reportagen er trykt med latinske (og ikke gotiske) letlæselige typer på en A2 side, som er det dobbelte af en A3 side og beregnet til at blive solgt i store oplag til videresalg (=Wholesale).

Reportagen kan sammenlignes med "Breaking News" som vi ser på tv fra de store nyhedskanaler når en nyhed meddeles for første gang. Den indledes med en kort, præcis og velskrevet indledning som fortæller hvad der er sket. Der er ingen tvivl om at skribenten er englænder! Derefter kommer 6 afskrifter af de væsentligste dokumenter og endelig lister over sårede og døde samt de danske skibe - nu med engelske navne.

I dag er det begrænset hvor meget nyt vi får at vide. Navnene på de sårede og døde engelske officerer er nyt, (de meniges navne bliver ikke oplyst); og det er også første gang vi har de nye engelske skibsnavne på de ranede danske skibe. Oplysningerne kan med stor sandsynlighed også findes i arkiverne fordi de er officielle. Men indtil det sker, så er oplysningerne i reportagen primære (det er første gang vi har oplysningerne på skrift).

Reportagen kan derfor især bruges som kilde til, hvordan nyheden om Københavns bombardement blev formidlet.

Se Reportagen