Kommandørkaptajn Kriegers rapport af 22. august

 

Kriegers rapport 22.august

Klik på brevet for at se det i stor størrelse

14

Underdanig rapport

Dels for at beskytte vore landsoldater ved Kalbrænderierne og dels for at sikre defensionen for overrumpling havde jeg udsat 7 fartøjer til brandvagt, hvoraf fire var placeret imellem Kalkbrænderierne og blokskibet Mars og et norden for Mars. Efter indkomne rapporter fra bemeldte brandvagt er i nat indløbet den ubehagelighed at kanonbåden Viborg har affyret et skud på kanonchaluppen Helsingørs jolle, hvorved en mand beskudt og tvende let blesserede. Årsagen til dette uheld var at kanonchaluppen Helsingørs jolle der patruljerede i sin cirkel, havde imod ordre bortfjernet sig så langt at Viborg antog den for engelsk.

Natten har været så lys, næsten som dag, og så lyst at brandvagterne har [...] af de engelske skibe - hvorfor de ikke har fundet det rådeligt at foretage nogen entreprise, da denne ikke ville have kunnet blevet til nogens fordel, men alene til menneskelige tab for de dertil bestemte kanonchalupper.

Komplettering af 20 mand ville fornødiges for at supplere afgangen af syge der daglig sendes til kvæsthuset. Liutenant Ravn er expederet syg i land - og Lieutenant Gottlieb beordret at antage sig kanonchaluppen Saltholm.

 

Lynetten 22. august 1807

Til S.T. Her Kammerherre og Commandeur Bille

Tilbage